Skip to main content

Behandelingen & Specialisaties

Als gediplomeerd Medisch Pedicure – en lid van brancheorganisatie ProVoet – heb ik me gespecialiseerd op het gebied van de Diabetische – & Risicovoet.  Zo ben ik nog meer allround in het uitoefenen van mijn beroep. Hierdoor kan ik u ook de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden:

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 


Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de mogelijke gevolgen die dit met zich mee kan brengen voor voeten, tenen en nagels.  Door mijn specialisatie kan ik, indien nodig, zorgen voor drukverlichting en de juiste adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.


Nagelregulatie

Deze techniek is waarschijnlijk beter bekend als “nagelbeugel” en is zeer geschikt als oplossing voor ingroeiende nagels of bij  tunnelnagels (zeer ronde nagels)

De prijs is per stuk, afhankelijk van de gekozen methode  (inclusief controle na 1 week bij draadbeugel)

Orthesiologie

Een orthese is een op maat gemaakt hulpmiddel van siliconenmateriaal om drukontlasting te geven. Bijvoorbeeld bij een likdoorn op of tussen de tenen of wanneer er veel druk of klachten ontstaan aan de tenen door vergroeiingen aan de voet en/of tenen door bijvoorbeeld reuma. Ook goed toepasbaar voor hamer- of klauwtenen.

Een orthese is bedoelt om overdag te dragen. Deze wordt op maat gemaakt en na volledige uitharding (na 24 uur) netjes afgewerkt en aan u afgeleverd. De orthese is dan direct klaar voor gebruik.


Nagelreparatie

Nagelreparatie is een techniek die d.m.v. gel of acryl nagels kan repareren, corrigeren en verfraaien. Denk hierbij aan het camoufleren van een schimmelnagel, het begeleiden van een ingroeiende nagel of traumanagel, het vervangen van ontbrekende nagels, het behandelen van gespleten nagels of het corrigeren van vervormde nagels.

De geschiktheid en tijdsduur die deze therapie in beslag neemt is afhankelijk van de staat waarin de nagel verkeert. 

De prijs is per nagel (inclusief een nacontrole, deze is afhankelijk van de gekozen techniek)

Vergoedingen

Pedicure wordt alleen bij diabetes vergoed vanuit de basisverzekering. De vergoeding is afhankelijk van je voetproblemen. Er zijn ook vergoedingen mogelijk vanuit de aanvullende verzekering, maar doorgaans alleen bij diabetes, reumatoïde artritis en andere bloedvatproblemen.